Kinderwens

Je wilt graag een kindje. Misschien ben je al een tijdje aan het proberen om zwanger te worden, voor het eerst of opnieuw. Tot nu toe is het nog niet gelukt. Wat kun je doen en hoe zorg je voor een zo gezond mogelijke zwangerschap? 

Voeding, levensstijl, rust en timing

Zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. Jij en je partner moeten er allebei klaar voor zijn. Als je anticonceptie hebt gebruikt kan het zo 3 maanden tot wel een jaar duren voordat je (weer) zwanger kunt worden. Je voedingspatroon (eten en drinken) heeft invloed op je kans om zwanger te worden en kan de uitkomst van de zwangerschap verbeteren. Ditzelfde geldt voor het roken en het drinken van veel alcohol. Dit kan zorgen voor een verminderde vruchtbaarheid van jou of je partner en kan ook de uitkomst van de zwangerschap negatief beïnvloeden. Denk ook aan het gebruik van bepaalde medicijnen (let op, stop daar nooit zo maar mee, vraag eerst deskundig advies) en spanning of stress bij 1 van jullie. En zo zijn er nog meer zaken waar jullie zelf aan kunnen werken om de kans op een zwangerschap te vergroten en de uitkomst van de zwangerschap te verbeteren.

Wat natuurlijk ook belangrijk is, is om te begrijpen wanneer je als vrouw het meest vruchtbaar bent en hoe je ervoor zorgt dat je de uitkomst van de zwangerschap verbetert. Maar ja, je bent ook geen computer, en vrijen op commando is nu ook niet altijd de meest ontspannende bezigheid.

Duidelijk advies in een persoonlijk gesprek

Het zijn nogal wat zaken om rekening mee te houden. Gelukkig hebben wij een methode om in één gesprek met jou (en het liefst ook met je partner) tot een persoonlijk advies te komen. Dit advies krijg je van ons mee zodat je het nog rustig kunt nalezen.  In het gesprek hebben we het niet alleen over wat je kunt doen, maar ook over hoe je het advies in de praktijk kunt brengen. Het is belangrijk om je zorgen en vragen uit te spreken, naar ons maar ook naar elkaar. Dit gesprek wordt vergoed door je zorgverzekeraar als onderdeel van de basisverzekering. Indien nodig kunnen we je doorverwijzen als een zwangerschap uitblijft.

Heb je interesse? Wij helpen je graag!

Contactgegevens

Heb je een vraag, opmerking of wil je een afspraak in plannen? Dan horen we dat graag. Mail, app of bel ons!

Spoedlijn: 06 -10004040
T: 010 – 2361841

Meld je aan

Tevreden moeders over Verloskundige praktijk Amarant

“Bij allebei onze kinderen hebben we geweldige begeleiding en zorg van de meiden van Amarant gehad. Zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling en de nazorg weten ze precies wat jij (en je kleintje) nodig hebt.”
Liefs,
“Tijdens beide zwangerschappen was ik onder controle bij verloskundigenpraktijk Amarant. Ik vond het een super fijne praktijk om onder controle te zijn. De verloskundigen zijn erg betrokken en deskundig. Ik voelde me super op mijn gemak, ze namen echt de tijd voor ons. Mocht ik nog een keer zwanger zijn, ga ik zeker bij hen onder controle!”
Liefs

“Jullie gaan gewoon door in deze moeilijke tijd, daarom hebben jullie wel een schouderklopje verdiend! Dank voor de goede zorgen, met name door het opzetten van de online bijeenkomsten. Jullie gaan gewoon door als ware helden. Zo kunnen wij toch nog op een fijne manier van de zwangerschap genieten!”

Heel veel liefs

“Het was een rare zwangerschap, maar jullie waren er altijd wanneer het nodig was en gaven mij ook het vertrouwen.”

In verwachting?

Wij begeleiden je graag in dit bijzondere proces

×