Kraambed

Dan ineens is de bevalling voorbij en heb je je kind in je armen. Maar wat een verantwoordelijkheid komt er ineens op je af en dat zonder gebruiksaanwijzing erbij. Wat nu? Hoe weet je dat alles goed gaat?

Wennen en herstellen met duidelijk advies

Na de bevalling komt er een hoop op je af. Opeens heb je een kindje wat helemaal afhankelijk is van de zorg van jou en je partner. Hoe weet je nu wat je kindje allemaal nodig heeft? Wat moet je doen als het huilt? Hoe weet je of het gezond is en groeit? En zelf heb je natuurlijk ook een hoop meegemaakt waarvan je moet herstellen, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met de kraamverzorgende helpen wij je op weg. Wij dragen zorg voor de gezondheid van jou en je kindje. Daarom komen wij elke 2 dagen langs en zijn wij 24 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor de kraamtijd geldt dat een goede voorbereiding belangrijk is. Daarom bieden wij een speciale voorlichtingsavond over de kraamtijd in de zwangerschap.

Stap voor stap door de kraamtijd heen

Tijdens de zwangerschap bereiden we jullie voor op de kraamtijd. Dit doen wij door 2 voorlichtingsavonden aan te bieden. De eerste gaat over de voeding van je kindje met aandacht voor zowel borst- als kunstvoeding. De tweede gaat over de kraamtijd, hierin komen onderwerpen als het huilgedrag, de kraamvisite en het dragen van je kindje naar voren. Deze voorlichtingsavonden kunnen jullie volgen vanaf 24 weken zwangerschap.

De eerste keer dat wij langs komen in de kraamtijd nemen we extra de tijd om de bevalling met je door te spreken. Daarnaast meten we een bloeddruk en zullen we de gezondheid van je kindje controleren. Daarna komen we in de kraamtijd om de dag langs om de gezondheid van jou en je kindje in de gaten te blijven houden. Tijdens deze controles kan je ons al je vragen stellen, geven wij voorlichting en bepalen we samen met jullie wat de volgende stappen zijn. De kraamtijd sluiten we af met een laatste controle aan huis. Hierbij informeren wij je over hoe de zorg verder gaat en welke rol de huisarts en het Centrum jeugd en gezin hierin spelen. Daarnaast geven wij advies over het voor het eerst naar buiten gaan, het oppakken van sporten en bespreken wij de anticonceptie mogelijkheden. Ook wordt de nacontrole dan met jullie ingepland.

De nacontrole! De laatste controle bij ons. Deze zal plaats vinden 6 weken na de geboorte van je kindje bij degene die je bevalling heeft begeleidt. Tijdens de nacontrole bespreken we hoe je de zwangerschap, de bevalling en het kraambed hebt ervaren. Heb je er nog vragen over? We vragen naar je lichamelijke en geestelijke herstel. Heb je nog klachten of problemen? En heb je nog vragen over anticonceptie? Naast dit gesprek doen we nog een aantal controles. We meten je bloeddruk en we stellen een aantal controle vragen over je lichamelijke herstel. Indien nodig zullen we bloed afnemen om je ijzergehalte te controleren en zullen we de wond inspecteren.

Natuurlijk vinden wij het ook leuk om jouw kindje weer even te zien!

Contactgegevens

Heb je een vraag, opmerking of wil je een afspraak in plannen? Dan horen we dat graag. Mail, app of bel ons!

Spoedlijn: 06 1000 4040
T: 010 – 2361841

Meld je aan

Tevreden moeders over Verloskundige praktijk Amarant

“Bij allebei onze kinderen hebben we geweldige begeleiding en zorg van de meiden van Amarant gehad. Zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling en de nazorg weten ze precies wat jij (en je kleintje) nodig hebt.”
Liefs,
“Tijdens beide zwangerschappen was ik onder controle bij verloskundigenpraktijk Amarant. Ik vond het een super fijne praktijk om onder controle te zijn. De verloskundigen zijn erg betrokken en deskundig. Ik voelde me super op mijn gemak, ze namen echt de tijd voor ons. Mocht ik nog een keer zwanger zijn, ga ik zeker bij hen onder controle!”
Liefs

“Jullie gaan gewoon door in deze moeilijke tijd, daarom hebben jullie wel een schouderklopje verdiend! Dank voor de goede zorgen, met name door het opzetten van de online bijeenkomsten. Jullie gaan gewoon door als ware helden. Zo kunnen wij toch nog op een fijne manier van de zwangerschap genieten!”

Heel veel liefs

“Het was een rare zwangerschap, maar jullie waren er altijd wanneer het nodig was en gaven mij ook het vertrouwen.”

In verwachting?

Wij begeleiden je graag in dit bijzondere proces

×