Zwangerschap

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Spanning, blijdschap of juist zorgen? Het kan allemaal door je hoofd heen gaan. En …. wat nu? Je wilt het allerbeste voor je kindje. Wat kun jezelf doen en wat kunnen wij doen voor een zo gezond mogelijke zwangerschap?

Gezond zwanger met ondersteuning op maat

Om een gezonde zwangerschap te bevorderen is het belangrijk zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen (lichamelijk en geestelijk) en regelmatige afspraken bij ons te hebben om de gezondheid van jou en je kindje te controleren. Dit zal jullie gezondheid ten goede komen.

Wij bieden 12-14 controles aan tijdens de zwangerschap. Daarnaast bieden wij groei echo’s en groepsvoorlichting aan. Wij ondersteunen jou en je partner met duidelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat je beter niet of juist wel kan doen tijdens je zwangerschap.

Daarnaast werken wij met verschillende instanties samen zodat als er een specifieke zorgvraag is wij de juiste mensen kunnen in schakelen om jullie te helpen. Denk hierbij aan een diëtiste, een stoppen met roken coach, het Centrum van jeugd en gezin, de (bekken) fysiotherapeut en/of de gynaecoloog.

Samen aan de slag

Bij het maken van de eerste afspraak word je direct per mail op de hoogte gebracht over wat een gezonde voeding is tijdens je zwangerschap.

Vervolgens zullen we bij de eerste afspraak (rond de 7-9 weken zwangerschap) samen kijken naar je algemene en medische voorgeschiedenis en zullen we samen bespreken welke zorg voor jou het beste is. Naast het opstellen van een persoonlijk zorgplan zullen ook de eerste medische controles worden gedaan waaronder een eerste echo om de hartslag van het kindje te bekijken. Verder proberen wij al jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Tijdens het tweede gesprek zal er ruimte zijn voor uitleg en vragen over prenatale screening (onderzoek naar aangeboren afwijkingen) en de uitgerekende datum zal worden vastgesteld door middel van een echo.

Bij de vervolgcontroles zal er ruimte zijn voor het stellen van vragen, geven wij informatie over bepaalde onderwerpen en zullen wij medische controles uitvoeren om de gezondheid van moeder en kind te controleren.

Groei echo en vruchtwater echoscopisch controleren

Rond de 30 en 35 weken maken wij standaard een groei echo om de groei van de kleine en het vruchtwater echoscopisch te controleren.

Contactgegevens

Heb je een vraag, opmerking of wil je een afspraak in plannen? Dan horen we dat graag. Mail, app of bel ons!

Spoedlijn: 06 -10004040
T: 010 – 2361841

Meld je aan

Tevreden moeders over Verloskundige praktijk Amarant

“De begeleiding van de meiden van Amarant als heel fijn ervaren. De geruststellende woorden, informatie en extra echo’s als ik me zorgen maakte waren enorm fijn. De begeleiding tijdens de bevalling was erg prettig en mede door het handelen en optreden van Amarant is mijn bevalling heel vlot en soepel verlopen. Weinig pijn en 100% meegevallen!”

“Goede en fijne begeleiding. Er is kennis en ervaring bij alle verloskundigen. Goed bereikbaar. Voor mij en m’n vriend was dit een goede keuze bij beide zwangerschappen. Ik zou Amarant aanbevelen!”

“The ladies at Amarant are the best! They made us feel highly secure and pleasant through the whole journey with their professionalism, patience, enthusiasm and beautiful smiles. As expats who have limited info. of how such things work here, this means a lot for us. We truly feel thankful for everything with them.”

“Ik ben oooontzettend tevreden over de begeleiding en zorg van de meiden van Amarant. Ik was zowel bij mijn eerste kind als ook nu bij mijn 2e zwangerschap bij Amarant en zou ook niet anders willen! Zeer professioneel, betrouwbaar, kundig en ik voel me echt gehoord! Bedankt!”

In verwachting?

Wij begeleiden je graag in dit bijzondere proces

×