Gezonde voeding

G E Z O N D E  V O E D I N G

Door te letten op een gezonde leefstijl met gezonde voeding en voldoende beweging zorg je voor de beste basis voor een goede zwangerschap en een gezond kindje. En dit begint al VOOR dat je zwanger wordt.

Wat kun je doen?

  • Eet gevarieerd en gezond voedsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap. Je krijgt dan genoeg voedingsstoffen binnen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Varieer in verschillende soorten groente, fruit, vis, peulvruchten, vlees en ei.
  • Zorg voor voldoende ijzer inname. De kans op bloedarmoede tijdens je zwangerschap wordt hierdoor verkleind. IJzer zit in volkorenbrood, vlees, groene groente en diverse noten.
  • Bij voorkeur eet je 1 keer per week vis. De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby’s. Let op: Sommige vis kun je beter niet eten. Roofvissen zoals makreel, tonijn en paling kun je beter vermijden.

Een gezond gewicht heeft een positief effect op de vruchtbaarheid. Vrouwen die overgewicht hebben kunnen minder vruchtbaar zijn. Ook heeft overgewicht bij mannen een negatief effect op de vruchtbaarheid.

Heb je overgewicht en wil je een dieet volgen? Doe dit niet tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk dat de baby voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarnaast kan er met een dieet afvalstoffen vrij komen die dan bij de baby terecht kunnen komen. Ben je te zwaar neem dan contact op met een diëtist. Zij kan je helpen om af te vallen en kan je ook begeleiden tijdens je zwangerschap zodat je op een gezonde manier zwanger wordt en blijft.

De meiden van Amarant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *