Bad huren bij Amarant

Een bevalling in bad. Wat zijn de voor en de nadelen?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer vrouwen die ervoor kiezen om in bad te bevallen. Steeds meer ziekenhuizen hebben een bevalbad.
Hierdoor kan je kiezen om thuis of in het ziekenhuis in bad te bevallen.

Voordelen:

  1. Bewegen in water

Het voordeel van in bad bevallen is dat het ervoor zorgt dat je gewichtloos bent in het water. Hierdoor ben je tijdens de bevalling beweeglijker en je kan makkelijker van houding wisselen. Door deze manier kan je tussen de weeen door de spanning in je bekken, in je rug en/of in je benen beter los laten. Het bad is een warme plek waarin je in je eigen bubbel kan raken en wat je kan helpen om te ontspannen.

2. Pijnbestrijding

In een warm bad kan je de pijnlijke weeen vaak beter verdragen. Doordat je beter kan ontspannen komt er in je lichaam endorfine vrij wat zorgt voor pijnstilling. Uit onderzoek blijkt dat warm water het op een na meeste effectieve middel is tegen de pijn. Het gebruik is eenvoudig en het is een natuurlijke manier van pijnbestrijding. Daarnaast zorgt het warme water voor bloeddruk verlaging.

3. Ontsluiting en uitdrijving

Doordat je in het bevalbad beter kan ontspannen verloopt de ontsluitingsfase vaak sneller. Het beste moment om in het bad te gaan is vanaf 5-6 cm ontsluiting. De uitdrijvingsfase verloopt over het algemeen soepeler. Door het warme water verweekt je bekkenbodem en de huid rondom je vagina en perineum wordt door het water soepeler. Hierdoor wordt je vagina en je perineum langzaam opgerekt en hiermee wordt de kans op inscheuren verkleint.

Nadelen:

Medisch zijn er niet echt nadelen. Praktisch kunnen er soms nadelen zijn.

  1. Bad is best groot

Een bevalbad is best groot en neemt daardoor best wel wat ruimte in. Er zit een slang bij waardoor je op die manier het bad kan laten vullen met water. Je kan dus niet altijd in je slaapkamer bevallen omdat praktisch daar vaak geen kraan zit.

  1. Kosten

Een bad huren kost geld. Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar. Wij hebben een bad aangeschaft om op deze manier de huur van zo’n bad wat te kunnen verlagen. .

  1. Koud water

Het water in het bad kan afkoelen. Vaak koelt het ongeveer 1 graad per uur af en tussendoor is het handig om het bad bij te vullen met warm water. Het advies is om het water op een temperatuur van 37 graden te houden.

Wij hebben een professioneel bevalbad gekocht om deze aan onze cliënten te kunnen verhuren.

Regels:

  • Kosten huur bad E120,00. Dit is inclusief E70,00 voor het bevalpakket.
  • De borg voor het bad is E80,00. Dit krijg je weer terug als je de spullen hebt terug gebracht.
  • Als je het bevalpakket niet hebt gebruikt dan krijg je E70,00 terug.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *