Kraambed

In de eerste week na de bevalling komen wij een aantal keer langs om te kijken hoe het met jullie gaat ongeacht waar je bent. Je kan je kraamtijd namelijk thuis doorbrengen maar ook in het kraamhotel of geboortecentrum. Soms is het noodzakelijk dat je omwille van jezelf of je baby wat langer in het ziekenhuis verblijft. Ook daar zullen wij jullie opzoeken.
In de thuissituatie of bij het kraamhotel is er een samenwerking tussen ons en de kraamverzorgster. Tijdens de visites willen wij een goede indruk krijgen van hoe het met jou en je baby gaat, de bevalling na bespreken en tips en adviezen geven omtrent de voeding. Als de kraamverzorgster signaleert dat er iets niet goed gaat neemt ze contact met ons op. Is de kraamverzorgster niet meer aanwezig en maak je je ergens zorgen over neem dan altijd contact op met ons via de spoedlijn (06-10004040). Indien alles goed verloopt sluiten wij het kraambed na een week af. Mochten er problemen zijn in het kraambed dan kan er door ons op indicatie verlenging van zorg worden aangevraagd bij je zorgverzekeraar.
Indien je in het ziekenhuis onder leiding van de gynaecoloog bent bevallen en je wilt graag dat wij je kraambed verzorgen meldt dit dan bij je gynaecoloog. Het ziekenhuis informeert ons dan wanneer je naar huis gaat. Vanaf de eerstvolgende dag na jullie ontslag komen wij jullie thuis bezoeken.

Controles moeder
Controles baby
Praktisch dingen om te regelen