StEM onderzoek (Stem en Ervaringen van Moeders)

Wat houdt het onderzoek in? 

In de Nederlandse geboortezorg vinden we het steeds belangrijker om goed te meten wat voor ervaringen (aanstaande) moeders hebben met de zorg. Dit doen we omdat zorgverleners graag goede zorg willen leveren en hun zorg willen verbeteren. Maar om te kunnen verbeteren moeten ze eerst weten wat moeders, jij dus, van hun zorg vinden. Om daar achter te komen doen de Verloskunde Academie Maastricht, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en de Universiteit Maastricht onderzoek naar de verwachtingen en ervaringen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Naar wie zijn we op zoek? 

Wij zijn op zoek naar vrouwen die tussen de 12 en 20 weken zwanger zijn, langer dan 32 weken zwanger zijn en vrouwen die 2 tot 6 maanden geleden zijn bevallen.

Voor meer informatie over wat het verder inhoudt kan je terecht bij je verloskundige.