Het is weer zomer! Dus de temperatuur kan weer flink oplopen. Een zwangere moet net iets meer moeite doen om af te koelen. Door de warmte kan je het snel benauwd krijgen en/of misselijk worden. Hier een paar tips op een rijtje tegen die felle warme zon:

  • Drink voldoende. Als je zwanger bent is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Wanneer het warm weer is, is dit nog belangrijker. Wacht niet tot je dorst krijgt maar drink de hele dag door water of thee. Zorg dat het drinken niet te koud is.
  • Eet niet te zout. Wanneer je veel zout eet houd je meer vocht vast.
  • Probeer licht te eten. Eet over heel de dag kleine beetjes zodat je toch dezelfde hoeveelheid binnen krijgt.
  • Vermijd de zon. Probeer tussen 11:00 – 16:00 uur uit de zon te blijven. Draag beschermende kleding als je toch de zon ingaat en gebruik een zonnebrand met een hoge factor. Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap door de zon een zwangerschapsmasker. Daarom is een hoedje met een rand ook aan te raden.
  • Probeer in de schaduw te zitten en leg je voeten in een koel voetenbadje of een houd ijsklontjes tegen de onderkant van je voeten aan. Gebruik een natte doek voor op je voorhoofd of in je nek. Houdt je polsen onder de koude kraan. Dit zijn effectieve manieren om af te koelen.
  • Doe rustig aan. Je hart moet tijdens je zwangerschap harder pompen dan normaal omdat je een liter meer bloed hebt aangemaakt. Als het heel warm is kan je hierdoor extra benauwd of meer last van duizeligheid krijgen. Probeer overdag een koele plek op te zoeken om een dutje te doen.
  • Draag lichte, ademende kleding. Dus vermijd synthetische stoffen en draag katoen.

Een hele fijne zomer toegewenst

De meiden van Amarant

Capelle a/d IJssel // Rotterdam Nesselande

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *