Je baby heb je 9 maanden lang veilig dichtbij je gedragen. Ook na de geboorte vinden de meeste baby’s het heel erg fijn om dichtbij gedragen te worden. Naast dat het fijn is voor de baby is het ook een handige manier om je handen vrij te hebben. Er zijn verschillende soorten draagzakken en draagdoeken.

  • Een voorgevormde draagzak. Deze kan je gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje 15 kg weegt. Je versteld hem naar de grote van je kleintje en klikt hem vast. Je kindje kan naar voren kijken of naar degene die hem draagt.
  • Een losse draagdoek die je zelf knoopt: Je draagt je baby hierin rechtop en kunt de doek op veel verschillende manieren knopen. Kijk bij de instructies van het product voor welk gewicht de draagdoek geschikt is.

Er bestaan ook voorgevormde draagdoeken waarin de baby liggend gedragen wordt. Wij raden deze manier van dragen af omdat baby’s zo meer moeite hebben met ademhalen. Wil je je te vroeg geboren kindje gaan dragen. Doe dit dan altijd in overleg met een deskundige (kinderarts, fysiotherapeut of een draagdoekconsulent)

Tips:

  • Je baby moet goed kunnen ademhalen. Zie je zijn gezichtje?
  • Zorg dat de kleine het niet te warm krijgt. Een draagdoek staat gelijk aan 1 laagje kleding.
  • Het hoofdje kan hij nog niet goed rechtop houden. Zorg voor een goede ondersteuning in zijn rug en nek. Dit betekent dat hij strak in de buikdrager zit met een natuurlijke bolle rug.
  • Denk er aan om je kind regelmatig uit de draagzak of draagdoek te halen en op zijn rug of buik te leggen.

Waar moet je opletten als je een draagzak of draagdoek koopt?

  • Kijk bij een draagzak of deze voldoet aan de Europese norm voor buikdragers. Voor draagdoeken is nog geen Europese norm.
  • Pas de draagdoek of draagzak in de winkel met je kindje er in.
  • Er zijn modellen die verstelbaar zijn. Hierdoor kun je je baby altijd de juiste ondersteuning bieden, ook als je kindje wat groter wordt.

De meiden van Amarant

#dragen #draagdoek #vervoeren #wandelen #draagzak #veilig #opstap #baby #girl #boy  #draagdoekconsulent #verloskundige #midwife #verloskundigepraktijkamarant #amarant #kraamtijd #postpartum #capelleaandenijssel #rotterdam #nesselande #zevenhuizen #nieuwerkerkaandenijssel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *