Bevallingsconsult

Een goede voorbereiding op je bevalling kan angst en onzekerheid wegnemen. Hierdoor kan je tijdens de bevalling beter ontspannen. Deze ontspanning zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met de pijn en zetten de weeën beter door. De bevalling kan hierdoor vlotter verlopen. Om je op weg te helpen met deze voorbereiding plannen wij met 33 weken een bevallingsconsult voor je in. Dit consult duur wat langer dan een normaal consult. We vragen ook altijd om degene die bij je bevalling aanwezig zal zijn om jou te ondersteunen om mee te nemen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen goed op de hoogte is.

Maar wat is nu zo’n bevallingsconsult en wat kan je tijdens zo’n consult verwachten?

Tijdens het consult zullen we uitleg geven over de bevalling en wat jullie van ons kunnen verwachten. Onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Wanneer is de bevalling begonnen?
  • Wat is een wee?
  • Wat als mijn vliezen breken?
  • Wanneer ons bellen?
  • Bloedverlies
  • Leven voelen
  • Houdingen tijdens de bevalling

Naast deze punten bespreken we ook jullie wensen rondom de bevalling. Deze wensenlijst krijg je tijdens de controle van 30 weken van ons mee. In deze wensenlijst beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld voor jezelf, je partner en voor ons. Door deze wensen laat je zien aan ons wat voor jou belangrijk is. Degene die jouw bevalling begeleidt kan je hierdoor nog beter begeleiden.

Schrijf ook je angsten en vragen op die betrekking hebben op de bevalling. Ook hier maken we namelijk tijd voor vrij tijdens dit consult.

De meiden van Amarant

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *